- پنجشنبه ۱۱ مرداد ۹۷
محققان از کشف ماده جدیدی در ترکیبات شهاب سنگ فرود آمده در سیبری خبر می دهند که از الماس سخت تر است.
شهاب سنگ ها بقایای به جای مانده از اجرام فضایی نظیر دنباله دار یا سیارک هستند که از برخورد با اتمسفر زمین جان سالم به در برده و خود را به سطح سیاره رسانده اند.
برای رفتن به ادامه مطلب بر روی کلید سبز سمت چپ کلیک کنید.
این اجرام اغلب ویژگی های جالبی دارند که مورد توجه دانشمندان قرار می گیرد. محققان روس پس از دو سال مطالعه روی یک شهاب سنگ به نتایج جالب و مهیجی دست پیدا کرده اند. شهاب سنگ مذکور دو سال قبل توسط جویندگان طلا در سیبری کشف شد و در این مدت تحقیقات گسترده ای روی آن صورت گرفته است.
متخصصان روس اخیرا مدعی یافتن ماده ای در آن شده اند که تا کنون در زمین مشاهده نشده. آنها نام uakitite را برای این ماده که از الماس هم سخت تر است و در فضا شکل گرفته، انتخاب کرده اند. «بوریس شوستف»، مدیر موسسه ستاره شناسی آکادمی علوم روسیه می گوید کشف مواد معدنی جدید در شهاب سنگ ها پدیده ای معمول است زیر آنها تحت شرایط کاملا متفاوتی از زمین تشکیل می شوند.
مقدار این ماده جدید بسیار کم بوده و دانه های آن کمتر از ۵ میکرومتر هستند، از اینرو به جای روش های معمول مثل اشعه ایکس باید تحت آزمایش های خاصی از جمله پراش الکترون قرار می گرفت.
دانشمندان در این تحقیق شهاب سنگ را در معرض دمای بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد قرار دادند. در این وضعیت نوعی کانی نادر به وجود آمد که یکی از مواد معدنی تشکیل دهنده آن uakitite است.
علی رغم حجم اندک این ماده فضایی بررسی های محققان از فاز زرد و شفاف با درخشندگی متالیک آن خبر می دهد؛ با این حال مهم ترین ویژگی uakitite سختی بالاتر از الماس است. کشف این ماده آنقدر برای روس ها مهم بوده که در دانشگاه «فدرال اورال» آزمایشگاه جدیدی را برای بررسی آن تشکیل داده اند.
- ۷۵۱
- ادامه مطلب